Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het erf van de boerderij Zorgwijk in Ellewoutsdijk

Boerderij

Hellewoudstraat 1
4437AL Ellewoutsdijk (gemeente Borsele)
Zeeland


Beschrijving van Het erf van de boerderij Zorgwijk

Omschrijving Het erf van de boerderij Zorgwijk Het erf heeft twee toegangen aan weerszijden van de boerderij. Links voert een met keien bestraat pad langs de boerderij met toegang tot de deeldeuren, links toegang tot het wagenhuis. Geheel achteraan toegang tot de schapenweide. Rechts voert een pad langs de boerderij met toegang tot de stallen, rechts vooraan het varkenshok tegenover de gang dwars door de boerderij. Langs de boerderij bestrating, ter plaats van de deuren voorzien van platen natuursteen. Nabij het varkenshok een markante kastanje, erachter een perenboomgaard. De schapenweide wordt omzoomd door populieren en een (1990-2000 aangelegde) houtwal ter plaatse van verdwenen iepen. Op het erf twee historische, uit Ellewoutsdijk afkomstige lantaarnpalen. Waardering Het erf van de boerderij Zorgwijk is van algemeen belang vanwege: - de verschillende groene onderdelen en bestratingen - het historische, visuele en functionele kader dat het erf geeft aan de diverse gebouwde onderdelen; - de gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526872
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het erf van de boerderij Zorgwijk in Ellewoutsdijk

Zorgwijk

Hellewoudstraat 1
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Inleiding Boerderij Zorgwijk, haaks op de weg gelegen hoofdgebouw van het complex. Omschrijving Hoofdvorm en dak. De boerderij bestaat ui..

Wagenschuur

Hellewoudstraat 1
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Omschrijving Het wagenhuis is een gebouw op rechthoekige grondslag, geheel met (tussen 1990 en 2000 vernieuwde) houten delen betimmerd, ond..

Varkenskot bij boerderij Zorgwijk

Hellewoudstraat 1
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Omschrijving Varkenskot bij boerderij Zorgwijk Bakstenen pand van één bouwlaag onder zadeldak, voorzien van de historische houten const..

Fort Ellewoutsdijk

Kustbatterij Fortweg
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
In 1834-1839 tot standgekomen kustbatterij ter bescherming van de noordelijke vaargeul van de Westerschelde. Zeszijdige redoute met twee lan..

Marmeren borstbeeld man

Langeviele 6
Ellewoutsdijk (Gemeente Borsele)
Onderdeel 8 Omschrijving Vierkante, natuurstenen sokkel met marmeren borstbeeld van een man, in de noordwesthoek van de voortuin. Waarder..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het erf van de boerderij Zorgwijk in Ellewoutsdijk