Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 't Velde: toegangsbrug naar westelijk eiland in Warnsveld

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 127
7231AD Warnsveld (gemeente Zutphen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Huis 't Velde: toegangsbrug naar westelijk eiland

Omschrijving onderdeel 3: (bij Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) TOEGANGSBRUG. Naar het westelijke eiland een negentiende-eeuwse houten brug rustend op houten staanders en bakstenen keermuren. De brug heeft eenvoudig geprofileerde houten zijkanten en een houten loopplank voorzien van een ijzeren balustrade gevormd door gedecoreerde pijlers waartussen horizontale spijlen met in het midden een schakelketting. Aan weerszijden van de brug een hardstenen zuil, waartussen een hek van recente datum, die voor de bescherming van ondergeschikt belang is. Waardering De TOEGANGSBRUG is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526691
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis 't Velde: toegangsbrug naar westelijk eiland in Warnsveld

Huis 't Velde: hoofdgebouw

Rijksstraatweg 127
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving onderdeel 1: (Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW ('t Velde). De omgrachte havezate..

Huis 't Velde: tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 127
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving onderdeel 2: (bij Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende t..

Huis 't Velde: toegangsbrug op voorplein

Rijksstraatweg 127
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving onderdeel 4: (bij Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) TOEGANGSBRUG. Naar het voorplein een nege..

Huis 't Velde: kademuur

Rijksstraatweg 127
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving onderdeel 5: (bij Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) KADEMUUR. Langs de voorzijde van het west..

Huis 't Velde: koetshuis

Rijksstraatweg 127
Warnsveld (Gemeente Zutphen)
Omschrijving onderdeel 6: (bij Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.6) KOETSHUIS. Op het westelijke eiland geleg..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis 't Velde: toegangsbrug naar westelijk eiland in Warnsveld