Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaande berghok, voorheen varkenshok in Uitwijk

Boerderij

Eng 2
4288JT Uitwijk (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant


Beschrijving van Vrijstaande berghok, voorheen varkenshok

Omschrijving onderdeel 3. Inleiding Het vrijstaande BERGHOK, voorheen varkenshok, ligt aan de noordwestkant van de boerderij. Omschrijving Het kleine berghok heeft een rechthoekige plattegrond. Het wordt gedekt door een zadeldak voorzien van grijze pannen.De toegangsdeur bevindt zich aan de kant van de Eng. Het opgaand werk bestaat uit handgevormde baksteen gemetseld in kruisverband. Waardering Het boerderijcomplex heeft cultuurhistorische waarden: het complex is van belang als bijzondere uitdrukking van een technische en typologische ontwikkeling. Het complex heeft architectuurhistorische waarden: het is van bijzonder belang voor de geschiedenis van de architectuur en bouwtechniek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526687
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaande berghok, voorheen varkenshok in Uitwijk

Bakhuis

Eng 2
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Omschrijving onderdeel 2. Inleiding Het BAKHUIS, met smeedijzeren balkankers die het jaartal 1605 aangeven, bevindt zich links naast het ..

Boerderij met stijlkenmerken van de Renaissance

Eng 2
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Omschrijving onderdeel 1. Inleiding De BOERDERIJ uit de eerste helft van de 17e eeuw met stijlkenmerken van de Renaissance, is nu in gebr..

Hervormde Kerk

Kerkplein 2
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Ned. Hervormde Kerk. Eenbeukige kerk met 14e eeuws schip, een smaller en hoger driezijdig gesloten koor (begin 15e eeuw), en een zware vlak ..

Langgevel-boerderij onder met riet gedekt wolfdak, waarvan het schuurgedeelte zich aan de zijde van het achtererf met een sprong verbreedt

Langstraat 15
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Uit 1650 daterende langgevel-boerderij onder met riet gedekt wolfdak, waarvan het schuurgedeelte zich aan de zijde van het achtererf met een..

Fort Giessen

Giessensesteeg
Giessen (Gemeente Woudrichem)
Fort 1879, Giessensesteeg BIJ 2, Woudrichem (onderdeel 1) Inleiding. FORT in 1879 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vrijstaande berghok, voorheen varkenshok in Uitwijk

Foto's (2)