Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Medler: koepel in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Ruurloseweg 115
7251LD Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Het Medler: koepel

Omschrijving onderdeel 6: KOEPEL. Inleiding KOEPEL, XIXa; onderdeel van de historische buitenplaats 'Het Medler', gelegen aan de Ruurloseweg direct ten westen van de ingang van de oprijlaan. Omschrijving Achthoekig bakstenen gebouwtje met drie 6-lichts ramen met persiennes aan de straatzijde en een ingang aan de achterkant. Overkragend rieten tentdak met zinken balvormige dakbekroning en aan de onderzijde een lijst met trompe-l-oeuil guirlandes. Polychroom beschilderde planken. Waardering De Koepel, XIXa, onderdeel van de historische buitenplaats het Medler, is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het zorgvuldige, decoratieve materiaalgebruik; - als ornamenteel onderdeel van het complex; - vanwege de ruimtelijk-functionele relatie van de koepel met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526681
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Medler: koepel in Vorden

Het Medler: huis

Ruurloseweg 115
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS 'MEDLER'. Inleiding Het Medler wordt voor het eerst genoemd in 1483. Vermoedelijk wordt kort na 1530 een om..

Het Medler: parkaanleg

Ruurloseweg 115
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. Inleiding PARKAANLEG als onderdeel van de historische buitenplaats 'het Medler', bestaande uit een ..

Het Medler: bouwhuis

Ruurloseweg 115
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 3: BOUWHUIS. Inleiding BOUWHUIS (XVIII en XIX) onderdeel van de historische buitenplaats Het Medler opgetrokken in ..

Het Medler: inrijhek

Ruurloseweg 115
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4: SCHUUR. Inleiding Vrijstaande SCHUUR (1834) onderdeel van de historische buitenplaats het Medler gelegen op het ..

Het Medler: appeldrooghuisje

Ruurloseweg 115
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5: APPELDROOGHUISJE. Inleiding APPELDROOGHUISJE onderdeel van de historische buitenplaats Het Medler gelegen tussen..

Kaart & Routeplanner