Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mensinge: boogbrug in Roden

Tuin Park Landgoed

Mensingheweg 5
9301KA Roden (gemeente Noordenveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Mensinge: boogbrug

Onderdeel 3 Omschrijving TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Mensinge. Voor het hoofdgebouw ligt een boogbrug uit 1920 geconstrueerd uit beton en baksteen met (kunst)stenen versieringen. Het onderste gedeelte bestaat uit een segmentvormige betonnen boog waarop gemetselde pijlers met bekroning; gebogen bakstenen keermuren. Waardering TOEGANGSBRUG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige en historiserende vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526651
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mensinge: boogbrug in Roden

Mensinge: hoofdgebouw (Huis te Roden)

Mensingheweg 5
Roden (Gemeente Noordenveld)
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis Mensinge of Huis te Roden). Het aan drie zijden omgrachte bakstenen huis dateert in oorsprong u..

Mensinge: noordelijk bouwhuis

Mensingheweg 1
Roden (Gemeente Noordenveld)
Onderdeel 4A Inleiding De in historiserende stijl opgetrokken bouwhuizen uit 1920 behorende tot de buitenplaats Mensinge staan aan weerszi..

Mensinge: historische tuin- en parkaanleg

Mensingheweg 5
Roden (Gemeente Noordenveld)
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Mensinge. Deels in structuur en deels in detail gaa..

Mensinge: toegangshek

Mensingheweg 5
Roden (Gemeente Noordenveld)
Onderdeel 5 Omschrijving TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Mensinge. In de as van het hoofdgebouw staat een monumentaal toegangshe..

Mensinge: zuidelijk bouwhuis

Mensingheweg 3
Roden (Gemeente Noordenveld)
Onderdeel 4B Inleiding De in historiserende stijl opgetrokken bouwhuizen uit 1920 behorende tot de buitenplaats Mensinge staan aan weerszi..

Kaart & Routeplanner