Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oude tuinmuur in Hattem

Tuin Park Landgoed

Kleine Gracht ongenummerd
8050AA Hattem
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Oude tuinmuur

Oude tuinmuur, opgetrokken in baksteen en voorzien van steunberen, in de muur opgenomen een 18de eeuws onderkelderd tuinhuisje op rechthoekige plattegrond en onder met oud-Hollandse pannen gedekt schilddak, in zuid- en westgevel van het tuinhuisje een schuifvenster met drieruits onderraam en tienruits bovenraam, in noordgevel tweedelig venster met luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526597
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oude tuinmuur in Hattem

De Fortuin

Molenbelt 5
Hattem
KORENMOLEN "De Fortuin". Achtkantige, houten stellingmolen op gemetselde voet. In een gevelsteen gedateerd: 1852. De molen bevindt zich op e..

Pand achter gepleisterde puntgevel met toppilaster op leeuwenmasker

Achterstraat 34
Hattem
Pand achter gepleisterde puntgevel (XVII A) met toppilaster op leeuwenmasker. Zeven sierankers.

Stenen schuur, behorend bij de stadsboerderij molenbelt

Molenbelt 4
Hattem
Stenen schuur, behorend bij de stadsboerderij Molenbelt. Twee van de drie vrijstaande gevels zijn gepleisterd en van vermoedelijk 17e of 18e..

Stadsboerderij onder met pannen gedekt schilddak. Onderkelderd woongedeelte, gepleisterde lijstgevel van 19e-eeuws karakter. Stal onder een dak met he ..

Achterstraat 30
Hattem
Stadsboerderij uit waarschijnlijk de 18e eeuw onder met pannen gedekt schilddak. Onderkelderd woongedeelte, gepleisterde lijstgevel van 19e ..

Pand met gepleisterde voorgevel onder een aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en een fraaie puntgevel aan de achterzijde

Achterstraat 46
Hattem
Pand met gepleisterde voorgevel onder een aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en een fraaie puntgevel aan de achterzijde plm 1600.

Kaart & Routeplanner

Route naar Oude tuinmuur in Hattem