Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Well: Brug met Hek in Well L

Tuin Park Landgoed

Kasteellaan 20
5855AE Well L (gemeente Bergen)
Limburg

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Kasteel Well: Brug met Hek

Omschrijving onderdeel 9: BRUG MET HEK. De omgrachte gaarde ten zuiden van de huisplaats is aan de zuidoostzijde toegankelijk middels een 19de-eeuws bakstenen boogbruggetje waarop twee gemetselde vierkante pijlers staan met een dubbel ijzereren toegangshek. Waardering De BRUG MET HEK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de historische buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de historische buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526591
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Well: Brug met Hek in Well L

Kasteel Well: toegangsbrug

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 6: TOEGANGSBRUG met INRIJHEK. De toegang tot de voorburcht wordt verleend door een bakstenen BRUG uit 1756 (zie jaa..

Kasteel Well: Brug

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 8: BRUG. Over de zuidgracht tussen de huisplaats en de gaarde ligt een vlakke, iets boven het waterpeil uitstekende..

Kasteel Well: hoofdgebouw

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Kasteel Well). Door een ruime gracht omgeven en op een nagenoeg vierkante plattegrond opgetrokken b..

Kasteel Well: Tiendschuur

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 5: TIENDSCHUUR. Op de noordhoek van de voorburcht staat een grote bakstenen schuur uit 1609, gemetseld in kruisverb..

Kasteel Well: voorburcht met dienstvleugels en torens

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 4: VOORBURCHT MET DIENSTVLEUGELS EN TORENS. De bebouwing op de voorburcht dateert grotendeels uit de 17de eeuw en b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Well: Brug met Hek in Well L