Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Well: Brug in Well L

Tuin Park Landgoed

Kasteellaan 20
5855AE Well L (gemeente Bergen)
Limburg

Bouwjaar: 1875-1925


Beschrijving van Kasteel Well: Brug

Omschrijving onderdeel 8: BRUG. Over de zuidgracht tussen de huisplaats en de gaarde ligt een vlakke, iets boven het waterpeil uitstekende brug uit het eind van de 19de/begin 20ste eeuw; aan de walkanten aflopende treden naar het water toe tussen gebogen keermuurtjes doorlopend in een vlak brugdek eveneens tussen lage keermuurtjes; in het midden is een opening waar oorspronkelijk een houten brugdek (klapbaar?) lag. (Float) Waardering De BRUG is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de curieuze vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526590
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Well: Brug in Well L

Kasteel Well: historische Tuin- en parkaanleg

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Dubbel omgracht terrein (totale oppervlak 250 bij 200 meter) bestaande uit twee..

Kasteel Well: bakstenen brug

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 3: BRUG. De toegang tot de hoofdburcht wordt verleend door een 17de-eeuwse bakstenen brug, die in de 19de eeuw vern..

Kasteel Well: hoofdgebouw

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Kasteel Well). Door een ruime gracht omgeven en op een nagenoeg vierkante plattegrond opgetrokken b..

Kasteel Well: Ruïne

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 7: RUINE. Achter het hoofdgebouw, op de westhoek tussen de binnen- en buitengracht staat een vrijstaande ruïne van ..

Kasteel Well: voorburcht met dienstvleugels en torens

Kasteellaan 20
Well L (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 4: VOORBURCHT MET DIENSTVLEUGELS EN TORENS. De bebouwing op de voorburcht dateert grotendeels uit de 17de eeuw en b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Well: Brug in Well L

Foto's (1)