Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vroenhof: moestuinensemble met stookhuisje, schoorsteenpijp en kas in Warmond

Tuin Park Landgoed

Herenweg 52
2361ET Warmond (gemeente Teylingen)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Vroenhof: moestuinensemble met stookhuisje, schoorsteenpijp en kas

Omschrijving onderdeel 5: MOESTUINENSEMBLE MET STOOKHUISJE, SCHOORSTEENPIJP EN KAS. Deze onderdelen staan in de noordwesthoek van de aanleg. De laat-19e-eeuwse, thans in ruïneuze staat verkerende kas staat op een bakstenen fundament met een ijzeren geraamte (deels met glas). Het bakstenen stookhuisje uit 1928 heeft een vierkante plattegrond en is voorzien van een waterresevoir en een deur van kraaldelen. De vierkant gemetselde schoorsteen is uit 1928. Waardering Het MOESTUINENSEMBLE MET STOOKHUISJE, SCHOORSTEENPIJP EN KAS is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als industrieel monument (stookhuisje met schoorsteen); - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526565
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vroenhof: moestuinensemble met stookhuisje, schoorsteenpijp en kas in Warmond

Vroenhof: landhuis

Herenweg 52
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Vroenhof). Direct aan de Herenweg ligt de notariswoning, in 1865 gebouwd in eclectische stijl en oo..

Vroenhof: historische tuin- en park aanleg

Herenweg 52
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De buitenplaats is te onderscheiden in de huisplaats met achter het huis een kle..

Vroenhof: oranjerie

Herenweg 52
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving onderdeel 3: ORANJERIE. Achter het huis in de noordhoek van de aanleg staat een bakstenen oranjerie uit 1889. Het op rechthoek..

Vroenhof: tuinmuur

Herenweg 52
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving onderdeel 4: TUINMUUR. De noord- en noordoostzijde van de aanleg wordt afgesloten door een vroeg-19e-eeuwse bakstenen tuinmuur..

Vroenhof: stel tuinvazen

Herenweg 52
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving onderdeel 6: STEL TUINVAZEN. Voor het huis staat een stel 19e-eeuwse tuinvazen (XIXc) afkomstig van het balkon van het hoofdge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vroenhof: moestuinensemble met stookhuisje, schoorsteenpijp en kas in Warmond