Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Menthenberg: drinkbak in Arnhem

Tuin Park Landgoed

Kemperbergerweg 15
6816RM Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van De Menthenberg: drinkbak

Omschrijving onderdeel 7. DRINKBAKKEN (XXa) als onderdeel van de historische buitenplaats "de Menthenberg" gesitueerd aan de noord en oostzijde van het hoofdgebouw in de parkaanleg. De bakstenen drinkbakken met rechthoekige plattegrond zijn opgetrokken in kruisverband aan de bovenzijde afgesloten door een rollaag. De binnenzijde van de bak inclusief de bovenkant is gecementeerd. Waardering De DRINKBAKKEN (XXa) zijn vanwege hun algemeen architectuur-, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde van belang: - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de drinkbakken met de overige onderdelen van de buitenplaats, de ronde weiden in het bijzonder; - vanwege de herkenbaarheid van de vorm, het toegepaste materiaal (baksteen) en constructie; - vanwege de situering van de drinkbakken te midden van de ronde weiden bestemd voor vee als onderdeel van de parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526480
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Menthenberg: drinkbak in Arnhem

De Menthenberg: huis

Kemperbergerweg 15
Arnhem
Onderdeel 1 Omschrijving HUIS als hoofdonderdeel van de historische buitenplaats "de Menthenberg" centraal gelegen op het terrein. Het huid..

De Menthenberg: historisch aanleg

Kemperbergerweg 15
Arnhem
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE AANLEG als onderdeel van de historische buitenplaats "de Menthenberg" bestaande uit een tuin-, parkaa..

De Menthenberg: toegangshek

Kemperbergerweg 15
Arnhem
Omschrijving onderdeel 4. TOEGANGSHEK als onderdeel van de historische buitenplaats "de Menthenberg" gesitueerd aan de oostzijde aan de Kem..

De Menthenberg: kas met pitkas en vier koude bakken

Kemperbergerweg 15
Arnhem
Omschrijving onderdeel 5. KAS met PITKAS (XIXB) en vier KOUDE BAKKEN (XXa) als onderdeel van de historische buitenplaats "de Menthenberg" g..

De Menthenberg: tuinsieraden

Kemperbergerweg 15
Arnhem
Omschrijving onderdeel 6. TUINSIERADEN (XVIII?) als onderdeel van de historische buitenplaats "de Menthenberg": a. ZONNEWIJZER gesitueerd a..

Kaart & Routeplanner