Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hopschuur in Leusden

Kasteel Buitenplaats

Treekerweg 13
3832RS Leusden
Utrecht


Beschrijving van Hopschuur

Omschrijving onderdeel 13: HOPSCHUUR. In een weiland bij de tuinmuur staat een 19de-eeuwse houten hopschuur. De op rechthoekige grondslag opgetrokken schuur staat op een bakstenen plint met een opbouw van horizontale planken onder een met blauwe pannen gedekt dak. Waardering: HOPSCHUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526458
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hopschuur in Leusden

Den Treek: Boerderij

Treekerweg 13
Leusden
Omschrijving onderdeel 8: BOERDERIJ. Evenwijdig aan een bospad op een door een sloot omgeven perceel staat een boerderij mogelijk uit omst..

Den Treek: Tuinmuur

Treekerweg 13
Leusden
Omschrijving onderdeel 12: TUINMUUR. Bij de voormalige moestuin staat een lange bakstenen tuinmuur uit ca.1880, die aan het eind ombuigt..

Den Treek: De Ossenstal

Treekerweg 11
Leusden
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ 'DE OSSENSTAL' MET SCHUUR. Ten noorden van het hoofdgebouw staat een hoog opgetrokken boerderij gebouw..

Den Treek: Jachtopzienerswoning

Treekerweg 15
Leusden
Omschrijving onderdeel 9: JACHTOPZIENERSWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw ligt een kleine dienstwoning van gele handvormbaksteen geb..

Den Treek: Tuinmanswoning met overstekend dak, rustend op houten zuilen

Treekerweg 44
Leusden
Omschrijving onderdeel 6: TUINMANSWONING MET SCHUUR. Aan de Treekerweg staat een bakstenen witgeschilderd woonhuis uit het einde van de ..

Kaart & Routeplanner