Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Geerestein: toegangshek in Woudenberg

Tuin Park Landgoed

Geeresteinselaan 53
3931JB Woudenberg
Utrecht


Beschrijving van Geerestein: toegangshek

Omschrijving onderdeel 10: (bij Geeresteinselaan 55; op de bijbehorende kaart aangeven met nr.10) TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Geerestein. Als toegang tot de buitenplaats staat een 18de-eeuws smeedijzeren spijlenhek met draaibare hekvleugels. De 19de-eeuwse zijstukken met gegoten punten hadden een rand aan de onderzijde met siersmeedwerk die thans niet meer aanwezig is. Waardering TOEGANGSHEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving in neoclassicistische stijl; - vanwege de markering van de toegang van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526424
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Geerestein: toegangshek in Woudenberg

Geerestein: noordelijk bouwhuis

Geeresteinselaan 59
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 3: (Geeresteinselaan 53; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) NOORDELIJK BOUWHUIS behorende tot de buiten..

Geerestein: zuidelijk bouwhuis (belhuis)

Geeresteinselaan 53
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 4: (Geeresteinselaan 59; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) ZUIDELIJK BOUWHUIS (Belhuis) behorende tot d..

Kasteel Geerestein: hoofdgebouw

Geeresteinselaan 57
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 1: (Geeresteinselaan 57; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Geerestein). Het in aanzien bl..

Geerestein: Boerderij Klein Geerestein

Geeresteinselaan 67
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 9: (Geeresteinselaan 67-69; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.9) BOERDERIJ 'KLEIN GEERESTEIN' MET TOREN, ..

Geerestein: hek

Geeresteinselaan 55
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 5: (bij Geeresteinselaan 55; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) HEKKEN behorende tot de buitenplaats Ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Geerestein: toegangshek in Woudenberg

Foto's (1)