Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Berghuisje: garage in Maarn

Kasteel Buitenplaats

De Laagt 8
3951KC Maarn (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1924 1924 ca. 1924
Architect: wellicht Hanrath


Beschrijving van Het Berghuisje: garage

Omschrijving onderdeel 3 Naast het hoofdgebouw staat een GARAGE in de vorm van een schaapskooi uit circa 1924 wellicht ook door architect Hanrath gebouwd. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken houten gebouw met gepleisterde plint bestaat uit één bouwlaag met afgeschuinde hoeken onder een rieten wolfsdak met overstek en bakstenen nokvorst. In de kopse voorgevel is een getoogde dubbele inrijdeur geflankeerd door een klein getoogd venster. Waardering De GARAGE is van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526389
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Berghuisje: garage in Maarn

Het Berghuisje: hoofdgebouw

De Laagt 8
Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW (Het Berghuisje). Aan de hoge zijde van de alpenweide ligt een oorspronkelijk verdiepingloos en één..

Koepel van stoop

Zeisterweg 99
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 4 Ten noordwesten van het Berghuisje staat de zogenoemde KOEPEL VAN STOOP gebouwd in circa 1840 in neoclassicistisc..

Het Berghuisje: historische tuin- en parkaanleg

De Laagt 8
Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De 19de-eeuwse aanleg in 'Zwitserse' landschapsstijl is vermoedelijk van de hand..

Boerderij "De Laagt": schuur

De Laagt 2
Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving onderdeel 5 SCHUUR BIJ BOERDERIJ 'DE LAAGT'. Aan de oostzijde van de weide ligt boerderij 'De Laagt', die wegens verbouwingen..

De Viersprong: vrijstaand woonhuis

Zeisterweg 82
Woudenberg
Inleiding Vrijstaand WOONHUIS uit 1889-1894, evenwijdig aan de Zeisterweg gelegen en hoofdonderdeel van het complex De Viersprong. Omsch..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Berghuisje: garage in Maarn