Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koningshof: tuinhuisje in Overveen

Tuin Park Landgoed

Duinlustweg 36
2051AB Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1910


Beschrijving van Koningshof: tuinhuisje

Onderdeel 4 Omschrijving Direct ten oosten van het hoofdhuis staat een klein rustiek TUINHUISJE, uit het eerste decennium van de 20ste eeuw. Het gemetselde gebouwtje is aan drie zijden gesloten. De open zijde biedt uitzicht over de grote weide. Het geheel wordt gedekt door een rieten kap met een grote overstek rustend op houten palen. In de beide zijmuren bevinden zich ronde ramen, in de achterwand een hoog geplaatst venster. Alle vensters hebben een roedeverdeling in ruitvorm. Het inwendige van het huisje is gepleisterd en witgeschilderd. Er is een plavuizen vloer. In de linkerachterhoek bevindt zich een klein aanrecht met gootsteen en kastje. Waardering Het TUINHUISJE is van algemeen belang: - als decoratief en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - in relatie tot de gaafheid van het samenstel der bijgebouwen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526343
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koningshof: tuinhuisje in Overveen

Koningshof: historisch tuin- en parkaanleg

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 2 Inleiding Historische park- en tuinaanleg. De gronden waarop Koningshof is gelegen, zijn uit historisch bronnenmateriaal al be..

Koningshof: voormalige moestuinbebouwing

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 3 Omschrijving In de zuidoosthoek gelegen voormalige MOESTUINBEBOUWING, te weten een gemetselde met hardsteen afgezette koude ba..

Koningshof: carport

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 5 Omschrijving Aan de noordzijde van het huis, dicht bij de voordeur staat een houten CARPORT uit de eerste decennia van de 20st..

Koningshof: houten stalgebouw

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 10 Omschrijving Ten zuidwesten van het koetshuis gelegen HOUTEN STALGEBOUW op gemetselde voet uit het eerste decennium van de 20..

Koningshof: dubbele garage

Duinlustweg 36
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Onderdeel 11A Inleiding Ten noordwesten van het koetshuis gelegen ensemble van links een dubbele en rechts een enkele stenen garage. De du..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)