Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Horst: druivenkas in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Poppenallee 39
7722KW Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van De Horst: druivenkas

Omschrijving onderdeel 9A: DRUIVENKAS. Druivenkas (lessenaarsmodel) van baksteen met glazen ramen, XXa. De twee even lange delen liggen in elkaars verlengde, het ene deel is iets lager dan het andere; deels nog met oud glas. In de korte bakstenen gevel een eenvoudige houten deur met rollaag. In de achtergevel houten deur en pomp. Waardering De DRUIVENKAS, deeluitmakend van een ensemble van druivenkas en tuinschuur, behorend tot de historische buitenplaats De Horte, is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - als wezenlijk cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van de moestuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526312
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Horst: druivenkas in Dalfsen

De Horte: boerderij het "'t Witte Huis"

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 6: WITTE HUIS. In de middenlaan (laan naar Wijthmen), ter hoogte van de eerste haakse bocht in de oprijlaan ligt ee..

De Horte: prieel

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 7: PRIEEL. Achter het huis staat een rond, halfopen (naar het oosten) witgeschilderd houten prieel op rond bakstene..

De Horte: parkbrug

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 8: PARKBRUG. Achter het koetshuis ligt een ijzeren brug, XIXd, die leidt naar het parkje; het is een licht getoogde..

De Horte: hoofdgebouw

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 1: Hoofdgebouw. HUIS De Horte, XVIIIc; eenvoudig bakstenen gebouw met twee bouwlagen bestaande uit twee achter elkaa..

De Horte: parkaanleg

Poppenallee 39
Dalfsen (Gemeente Zwolle)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. PARKAANLEG, bestaande uit a. oprijlaan b. Engels parkje c. lanen met bos- en weidepercelen d. moestui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)