Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Horte: parkbrug in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Poppenallee 39
7722KW Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van De Horte: parkbrug

Omschrijving onderdeel 8: PARKBRUG. Achter het koetshuis ligt een ijzeren brug, XIXd, die leidt naar het parkje; het is een licht getoogde brug op twee ijzeren H-balken, die versierd zijn met rosetten en -in het midden- een gevleugelde leeuwenkop; het brugdek is van houten delen en de leuningen van gietijzer met geornamenteerde balusters en eindkolommen. Waardering De PARKBRUG, behorend tot de historische buitenplaats De Horte, is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - als wezenlijke visuele en functionele onderdelen van de aanleg; - wegens de vormgeving en materiaalgebruik; - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526311
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Horte: parkbrug in Dalfsen

De Horte: boerderij het "'t Witte Huis"

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 6: WITTE HUIS. In de middenlaan (laan naar Wijthmen), ter hoogte van de eerste haakse bocht in de oprijlaan ligt ee..

De Horte: prieel

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 7: PRIEEL. Achter het huis staat een rond, halfopen (naar het oosten) witgeschilderd houten prieel op rond bakstene..

De Horst: druivenkas

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 9A: DRUIVENKAS. Druivenkas (lessenaarsmodel) van baksteen met glazen ramen, XXa. De twee even lange delen liggen in ..

De Horte: hoofdgebouw

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 1: Hoofdgebouw. HUIS De Horte, XVIIIc; eenvoudig bakstenen gebouw met twee bouwlagen bestaande uit twee achter elkaa..

De Horte: parkaanleg

Poppenallee 39
Dalfsen (Gemeente Zwolle)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. PARKAANLEG, bestaande uit a. oprijlaan b. Engels parkje c. lanen met bos- en weidepercelen d. moestui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)