Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vorden: siergrot in Vorden

Tuin Park Landgoed

De Horsterkamp 8
7251AZ Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1874


Beschrijving van Vorden: siergrot

Omschrijving De SIERGROT is gelegen aan de oostzijde van het huis nabij de Schuttestraat aan het uiteinde van een wateruitloop afkomstig uit de omgrachting. De Siergrot is aangelegd in 1874 en afgezet met zwerfstenen. Waardering De SIERGROT behorende tot de buitenplaats Huis Vorden is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde met de parkaanleg; - als voorbeeld van een laat 19de eeuwse siergrot. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526298
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vorden: siergrot in Vorden

Huis Vorden

De Horsterkamp 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis Vorden). Het tegenwoordige huis Vorden werd gebouwd in de eerste helft van de 16de eeuw op een terrein waar..

Vorden: historische tuin- en parkaanleg

De Horsterkamp 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg rond kasteel Vorden maakt deel uit van het karakteristieke Achter..

Vorden: brug

De Horsterkamp 8
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving BRUG. Op de plek waar de lange zichtlaan ten zuiden van het kasteel de Vordense Beek snijdt, wordt het water overbrugd door e..

Vorden: koetshuis

De Horsterkamp 12
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving KOETSHUIS. Ten zuidoosten van het kasteel ligt aan de oostzijde van het voorplein een koetshuis in neo-renaissance stijl uit ..

Vorden: kleine ornamentele boerderij

De Horsterkamp 14
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Ten zuidoosten van het kasteel ligt aan de oude oprijlaan naar het voorplein een kleine, ornamentele BOERDERIJ van het losse ..

Kaart & Routeplanner