Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Hummelo

Boerderij

Zelhemseweg 16
6999DN Hummelo (gemeente Bronckhorst)
Gelderland


Beschrijving van Schuur

Schuur met rechthoekige plattegrond bestaande uit een bouwlaag, afgesloten door een aan een zijde afgewolfd zadeldak gedekt met gesmoorde oude holle pannen. De schuur is opgetrokken in kruisverband met in de voorgevel een centraal geplaatste dichtgemetselde segmentboogvormige deuropening met aan weerszijden een gietijzeren spinnekopvenster. In de geveltop bevindt zich een luikopening met niet oorspronkelijke invulling. In de linkerzijgevel bevindt zich een dichtgezette (stal)vensteropening respectievelijk twee dichtgezette (stal)deuropeningen. In de achtergevel met afgewolfde top bevinden zich drie regelmatig verdeelde segmentboogvormige geklampte (stal)deuren met aan weerszijden van de centrale deur een halfrond gietijzeren stalraam met vorktracering. De rechterzijgevel is identiek aan de linkerzijgevel. De schuur is van algemeen architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde als goed voorbeeld van een sober vormgegeven schuur als functioneel onderdeel van het complex "het Wapen van Heeckeren". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526237
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Hummelo

Het wapen van Heeckeren

Zelhemseweg 16
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
"Het wapen van Heeckeren". Dwarshuis (XIX A) van alleen beganegrond met schilddak, aan de voet waarvan een gietijzeren balustrade. Vensters ..

Paardenstal

Zelhemseweg 16
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Uit het begin van de 19e eeuw daterende bakstenen PAARDENSTAL onder met gesmoorde pannen gedekt schilddak. De landschappelijk opvallend ges..

Hoeve 'Bautzen'

Zelhemseweg 29
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Hoeve "Bautzen", 1852. Dwars woongedeelte met schilddak, vensters met luiken in de kleuren van Enghuizen en met oude roedenverdeling.

Hoeve 'De grevenkamp'

Zelhemseweg 21
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Hoeve "de Grevenkamp". Boerderij uit midden XIX met in de voorgevel vensters met luiken in de Enghuizense kleuren en de oorspronkelijke roed..

Hoeve

Loenhorsterweg 1
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Nabij oude Hessenweg zeer fraai gesitueerde HOEVE (XIX A) met in het woongedeelte de oorspronkelijke roedenverdeling. Luiken in de kleuren v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Hummelo

Foto's (1)