Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Suse's hoeve: toegangshek in Goudswaard

Overig

Gebrokendijk 6
3267LK Goudswaard (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Suse's hoeve: toegangshek

Inleiding TOEGANGSHEK behorende bij het boerderijcomplex Gebrokendijk 6 te Goudswaard in de gemeente Korendijk. Het laat negentiende-eeuwse hek staat aan de entree naar het erf tussen boerderij en zomerhuis. Omschrijving Smeedijzeren toegangshek met gecanneleerde hekpijlers - met aan de linker kant de naam van de boerderij - en een sierbekroning. Op de spijlen van het hek decoratieve punten en onder een halfronde regel krulwerk. Waardering Toegangshek van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Suse's hoeve. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526215
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Suse's hoeve: toegangshek in Goudswaard

Suse's Hoeve

Gebrokendijk 6
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding De in een Ambachtelijk-traditionele trant gebouwde BOERDERIJ bestaande uit een woonhuis met Vlaamse schuur maakt deel uit van het..

Zomerhuis annex karnhuis

Gebrokendijk 6
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding Het ZOMERHUIS annex KARNHUIS maakt deel uit van het complex Gebrokendijk 6 in de gemeente Korendijk. Het zomerhuis is halverwege ..

"Agatha Johannahoeve" : boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel en een grote bakstenen stal onder pannen wolfdak. Middenlan ..

Oudendijk 1
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
"Agatha Johannahoeve". Boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel, 18e eeuw en een grote bakstenen stal onder pannen..

Boerderij met woonhuis met ingezwenkte halsgevel en Vlaamse schuur met langsdeel

Oudendijk 36
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding De BOERDERIJ met woonhuis met ingezwenkte halsgevel en Vlaamse schuur met langsdeel behoort bij het complex Oudendijk 36 in de g..

Wagenschuur

Oudendijk 36
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding De WAGENSCHUUR, die behoort bij het complex Oudendijk 36, is waarschijnlijk gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw. De wage..

Kaart & Routeplanner

Route naar Suse's hoeve: toegangshek in Goudswaard