Kas in Aalsmeer

Uiterweg 207
1431AE Aalsmeer

Beschrijving van Kas

Inleiding KAS, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", gebouwd in 1926 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant in opdracht van W. Keessen A.W. Zn. Omschrijving De kas is in glas en houten stijl- en regelwerk op een bakstenen voet opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en heeft de noklijn van het flauw hellende zadeldak haaks op de weg. De spanten en trekspanten van de ijzeren draagconstructie zijn gebogen bij de overgang van dak naar wand. De verwarmingsinstallatie is nog aanwezig (doch buiten bedrijf). In de lange zijgevels zijn houten deuren geplaatst, in de kopgevels schuifdeuren. Waardering De kas is van algemeen belang vanwege cultuur- en bouwhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207"en als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een kas uit de eerste helft van de 20ste eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)