Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot en Klein Hoenlo: jachtopzienerswoning in Olst

Woonhuis

Diepenveenseweg 6
8121DV Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Groot en Klein Hoenlo: jachtopzienerswoning

Omschrijving De voormalige JACHTOPZIENERSWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo is gelegen ten zuiden van het huis Klein Hoenlo. Het pand dateert uit omstreeks 1900. Het is één bouwlaag tellende pand is opgetrokken op L-vormige grondslag en wordt overkapt door een samengesteld en afgewolfd zadeldak gedekt met grijze Hollandse pannen. Aan de achterzijde een aangekapt deel. Op het dak bevindt zich een aantal dakkapellen. Op de linkerhoek aan de voorzijde een inpandig terras. De meerruitsvensters zijn gedeeltelijk voorzien van luiken. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een bakhuisje. Waardering De JACHTOPZIENERSWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo is van algemeen belang vanwege: -de ouderdom; -de gaafheid van het exterieur; -de functioneel- en visueel ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats Groot Hoenlo. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526132
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot en Klein Hoenlo: jachtopzienerswoning in Olst

Groot Hoenlo: historische tuin- en parkaanleg

Diepenveenseweg 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo wor..

Huis Klein Hoenlo

Diepenveenseweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving LANDHUIS (huis Klein Hoenlo). Het dwarsgeplaatst landhuis in neoclassicistische stijl uit ca. 1890 met aangebouwde oudere dubb..

Groot en Klein Hoenlo: toegangsbrug met entreehek

Diepenveenseweg 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving TOEGANGSBRUG MET ENTREEHEK Het entreehek behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo staat op de toegangsb..

Groot en Klein Hoenlo: jachthuis in chaletstijl

Diepenveenseweg 3
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving Het JACHTHUIS (oorspronkelijk een 'gecombineerd gebouw bestemd tot stal en koetshuis met koetsierswoning en nog een soort Jage..

Groot en Klein Hoenlo: dienstwoning

Diepenveenseweg 5
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving De DIENSTWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo is gelegen ten oosten van het jachthuis. Het p..

Kaart & Routeplanner