Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met de trappen: bijgebouw in Meerssen

Woonhuis

Beekstraat 62
6231LH Meerssen
Limburg

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Huis met de trappen: bijgebouw

Complexonderdeel (2): Vrijstaand BIJGEBOUWTJE in de tuin; datering: circa 1880. Omschrijving: Gedeeltelijk onderkelderd bijgebouwtje, opgetrokken in mergel en baksteen en gedekt met een zadeldak voorzien van rode oud-Hollandse pannen waaronder stropoppen; het gebouwtje heeft een plattegrond in de vorm van een rechthoek. Inwendig o.a. een kelder met tongewelf, lemen vloer, houten vlieringvloer, eenvoudige houten kapconstructie. Waardering: Het vrijstaande bijgebouwtje in de tuin bezit algemeen belang want het: - is ouder dan vijftig jaar; - vervulde vrijwel zeker een rol in het historische bedrijfsproces van de voormalige brouwerij; - heeft belang voor de geschiedenis van de bouwkunst, mede wegens het gebruik van streekeigen bouwmateriaal; - maakt wezenlijk deel uit van het beschermde complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526067
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met de trappen: bijgebouw in Meerssen

Huis met de trappen: privaatgebouwtje op binnenhof

Beekstraat 62
Meerssen
Complexonderdeel (3): PRIVAATGEBOUWTJE op de binnenhof; datering: omstreeks 1900. Omschrijving: Platgedekt, bakstenen privaatgebouwtje op r..

Huis met de trappen: bakstenen en mergelstenen tuinmuur met gemetselde hekpijlers

Beekstraat 62
Meerssen
Complexonderdeel (4): Bakstenen en mergelstenen TUINMUUR met gemetselde hekpijlers, datering circa 1900. Omschrijving: De L-vormige tuinmuu..

Huis met de trappen, woon/winkelhuis met brouwerijvleugel

Beekstraat 62
Meerssen
Complexonderdeel (1): WOON-/WINKELHUIS uit 1880 ('Huis met de Trappen'), verbouwing winkelpui in 1932 met achterbouw uit 1880 maar met oude..

Hotel Vluggen/'de Proosdij'

Beekstraat 52
Meerssen
Bakstenen huis XVIII B, met zadeldak. Hoekblokken e gevelomlijsting van Naamse steen. In de zijgevels segmentboogvensters in Naamse steen. B..

Proosdij Hoeve: veestalling

Kerkstraat 8
Meerssen
Bescherming betreft de woning en de daar aangebouwde veestalling.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met de trappen: bijgebouw in Meerssen

Foto's (3)