Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Garage in Tilburg

Woonhuis

Sint Josephstraat 122
5017GL Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: 1919


Beschrijving van Garage

Omschrijving onderdeel 2: garage. Op de achtergrens (zuidzijde) van het terrein gelegen eenlaags garagegebouw met entree aan de Lanciersstraat, gebouwd naar een ontwerp van architect Jos Donders uit 1919. Het pand is opgetrokken in baksteen en voorzien van een vrijwel plat dak met lichtstraat. De voorgevel bevat twee stel (gewijzigde) dubbele paneeldeuren onder lateien. De voorgevel heeft aan weerszijden vlakke lisenen en wordt afgesloten door een tuitgevel met flauwe helling voorzien van een klimmend, getand fries. De achtergevel is vergelijkbaar, maar soberder uitgevoerd. Inwendig onder andere een grote houten kast met schuifdeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526043
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Garage in Tilburg

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met ..

tuin park landgoed

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Omschrijving onderdeel 3: erf, tuinmuur en -hek. De villa (1) bevindt zich op de noordelijke helft van een langgerekt erf. In de zuidelijke..

Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Sint Josephstraat 131
Tilburg
Uit ca. 1860 daterend pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; de deels gepleisterde, deels in schoonwerk opgetrokken gevels..

Duvelhok

Sint Josephstraat 133
Tilburg
Fabrieksgebouw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en zadeldaken, gedekt door pannen, midden 19e eeuw. Vensters met zesr..

Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam, oorspronkelijk Lancierskazerne

Sint Josephstraat 126
Tilburg
Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam. Gebouwd in 1842 als Lancierskazerne; in 1859 in g..

Kaart & Routeplanner

Route naar Garage in Tilburg

Foto's (1)