Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groente- en bloemenkas bij Onze Lieve Vrouw Altijd durende bijstand in Roosendaal

Kerkelijk Gebouw

Kade 21
4703GA Roosendaal
Noord Brabant


Beschrijving van Groente- en bloemenkas bij Onze Lieve Vrouw Altijd durende bijstand

Inleiding Kas en koude bak bevinden zich tegen de kloosterkerk. Ze vervulden een functie in de voedselvoorziening en versiering (bloemen voor de kerk) van het klooster. Omschrijving De kas is van het type muurkas met lessenaarsdak met gemetselde plint en zijgevels. Ervoor bevindt zich een gemetselde koude bak. Waardering Kas en koude bak van het klooster zijn van algemeen belang vanwege: - visuele, historische en functionele samenhang met het klooster, vooral vanwege de voorziening van groenten en bloemen; - gaafheid en herkenbaarheid; - de zeldzaamheid van dit soort elementen, vooral in relatie tot de gaaf bewaarde kloostertuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526036
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groente- en bloemenkas bij Onze Lieve Vrouw Altijd durende bijstand in Roosendaal

Tuin bij Onze Lieve Vrouw Altijd durende bijstand

Kade 21
Roosendaal
Inleiding De tuin achter het redemptoristenklooster is aangelegd sedert de stichting van het klooster in 1868 en bestaat uit utilitaire, de..

Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk

Kade 21
Roosendaal
Inleiding. R.K. KERK Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand, in 1874 ontworpen door Th. Asseler in een Neo-Romaanse stijl voor de pat..

Huis "De Cleyne Cat"

Markt 69
Roosendaal
Huis "De Cleyne Cat", met 17e eeuwse puntgevel en zadeldak; sieranker; ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Tegen de zijmuur een..

"Emile van Loonhuis"

Markt 54
Roosendaal
Inleiding. WOONHUIS, bekend als "Emile van Loonhuis", gebouwd in twee delen. Het woonhuis werd in opdracht van grondeigenaar P. van Weel i..

Voormalig postkantoor

Markt 31
Roosendaal
Inleiding. Halfvrijstaand POSTKANTOOR met DIREKTEURSWONING, in 1897 gebouwd in opdracht van de Rijksgebouwendienst in Neo-Renaissancestijl..

Kaart & Routeplanner