Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blankenburgh: muur en toegangspoort in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Buurtweg 38
2244AE Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Blankenburgh: muur en toegangspoort

Inleiding complexonderdeel 3 In het park ligt een rechthoekige moestuin met 17e eeuwse MUUR en TOEGANGSPOORT. Omschrijving Een lange bakstenen MUUR geleed door steunberen, afgedekt door een halve ezelsbrug. In de MUUR een TOEGANGSPOORT. Waardering De 17e eeuwse MUUR met TOEGANGSPOORT behorende bij de buitenplaats Blanckenburg is van algemeen belang vanwege de cultuur-en architectuurhistorische waarde als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats vanwege de doelmatige vormgeving en vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 526020
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blankenburgh: muur en toegangspoort in Wassenaar

Blanckenburg, woonhuis

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het in oorsprong laat 18de-eeuwse neoclassicistische WOONHUIS Blanckenburg van het type landhuis, behorend bij..

Blanckenburg, tuin- en parkaanleg

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorende TUIN- en PARKAANLEG in landschapsstijl, die blijkens ee..

Blanckenburg, toegangshek

Buurtweg 38
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 6 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorend TOEGANGSHEK in een historiserende stijl, rond 1916 gepl..

Blanckenburg, atelier

Buurtweg 34
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorend ATELIER gebouwd in 1929 in Cottagestijl in opdracht van ..

Blanckenburg, boerderij Blankenhoeve

Buurtweg 40
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 5 Bij de historische buitenplaats Blanckenburg behorende zeventiende-eeuwse BOERDERIJ van het langhuistype, Bla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blankenburgh: muur en toegangspoort in Wassenaar