Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meyland, hondenhok in Wassenaar

Kasteel Buitenplaats

Backershagenlaan 19
2243AB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw 1900 eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van Meyland, hondenhok

Inleiding complexonderdeel 3 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend HONDENHOK uit de eerste kwart van de 20ste eeuw. Het hok is gesitueerd nabij de tennisbaan. Omschrijving Het in baksteen gemetselde hondenhok vormt een kopie van het hoofdgebouw, maar dan van kleiner formaat. Waardering Het hondenhok van de historische buitenplaats Meyland is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architecuurhistorische en ensemblewaarde: - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. - vanwege de vormgeving waarbij het huis in het klein is gekopieerd. - vanwege de relatieve zeldzaamheidswaarde. - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525945
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meyland, hondenhok in Wassenaar

Meyland, woonhuis

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats Meyland is het WOONHUIS van het type landhuis, gebouwd in ca. 1..

Meyland, tuinaanleg

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Bij het landhuis Meyland behorende geometrisch TUINAANLEG in de Nieuwe Architectonische stijl van D.F. Terstee..

Meyland, toegangsbrug

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 6 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende TOEGANGSBRUG, gebouwd over een waterpartij, in Traditioneel..

Meyland, tennishuisje

Backershagenlaan 19
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 7 Bij de historische buitenplaats Meyland behorend TENNISHUISJE uit omstreeks 1920 gebouwd bij de tennisbaan in..

Meyland, Portierswoning

Backershagenlaan 21
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats Meyland behorende PORTIERSWONING in Engelse Cottagestijl, gebouwd in 1912 naar..

Kaart & Routeplanner