Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Maarheeze, toegangshek in de trant van de Amsterdamse School in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 675
2245CB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Maarheeze, toegangshek in de trant van de Amsterdamse School

Inleiding complexonderdeel 4 TOEGANGSHEK behorend bij de historische buitenplaats Maarheeze gebouwd in 1914 in de trant van de Amsterdamse School. Het hek staat aan de Laan van Oud-Clingendaal. Omschrijving Op een hardstenen plint gemetslede pijlers met geglazuurde steentjes in een geometrisch motief ter decoratie (overeenkomstig de stijl van het huis). Tussen de pijlers dubbele smeedijzeren hekvleugels. Waardering Toegangshek uit 1914 van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische en ensemblewaarde - vanwege de stilistische en functionele samenhang met het huis en de overige complexonderdelen van de buitenplaats; - vanwege de gaafheid; - als karakteristiek onderderdeel van de buitenplaats; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525901
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Maarheeze, toegangshek in de trant van de Amsterdamse School in Wassenaar

Maarheeze, woonhuis

Rijksstraatweg 675
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het bij de historische buitenplaats Maarheeze behorende WOONHUIS van het type landhuis is gebouwd in 1914 naa..

Maarheze, tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 675
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 De TUIN- EN PARKAANLEG behorende bij de historische buitenplaats Maarheeze is te onderscheiden in een geometri..

Maarheze, garage annex dienstwoning

Rijksstraatweg 669
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 De bij de historische buitenplaats Maarheeze behorende GARAGE annex DIENSTWONING is gebouwd in 1914 naar teke..

Landhuis met garage

Van der Oudermeulenlaan 4
Wassenaar
Inleiding WOONHUIS met GARAGE van het type landhuis is in 1928 door de Haagse architect H. Wouda ontworpen in Zakelijk Expressionistische s..

Villa met garage, tuinaanleg en toegangshek in expressionistische landhuistijl

Van der Oudermeulenlaan 11
Wassenaar
Inleiding WOONHUIS van het type villa met inpandige GARAGE uit 1927 en bijbehorende TUINAANLEG en TOEGANGSHEK in opdracht van de Rotterdamm..

Kaart & Routeplanner