Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grenspaal de Wittenburg, met inscriptie H.M.S., verwijzend naar jhr. Helenus Marius Speelman, die in 1899 het kasteel kocht. in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Landgoed De Wittenburg 1
2244BV Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van Grenspaal de Wittenburg, met inscriptie H.M.S., verwijzend naar jhr. Helenus Marius Speelman, die in 1899 het kasteel kocht.

Inleiding complexonderdeel 14 GRENSPAAL behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gelegen nabij de toegangsweg. Omschrijving Hardstenen grenspaal met de inscriptie H.I.S. Waardering Grenspaal bij de historische buitenplaats De Wittenburg van algemeen belang vanwege de cultuur-, architectuurhistorische waarde vanwege de historisch functionele, ruimtelijke en stillistische samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525900
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grenspaal de Wittenburg, met inscriptie H.M.S., verwijzend naar jhr. Helenus Marius Speelman, die in 1899 het kasteel kocht. in Wassenaar

De Wittenburg, woonhuis

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van de historische buitenplaats De Wittenburg wordt gevormd door het WOONHUIS van het type land..

De Wittenburg, hekpijlers bij de neventoegang aan de Rijksstraatweg

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme ver..

De Wittenburg, pergola

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 8 PERGOLA behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in een aan het Classicisme verwante st..

De Wittenburg, gietijzeren lantaarns

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 9 LANTAARNS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in traditioneel Ambachtelijke stijl aan het ..

De Wittenburg, brug

Landgoed De Wittenburg 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 10 BRUG behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg gebouwd in traditioneel Ambachtelijke stijl aan ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)