Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Coromote: terrasaanleg in Wassenaar

Kasteel Buitenplaats

Buurtweg 91
2244AB Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1924


Beschrijving van Coromote: terrasaanleg

Inleiding De TERRASAANLEG (4), onderdeel van het complex Coromote, sluit aan op de achtergevel van het woonhuis en werd aangelegd in 1924 tegelijkertijd met de bouw van het huis door architect S. de Clerq. Omschrijving Voor de achtergevel ligt een gemetseld terras, dat voor de westgevel langs loopt en een uitspringend gedeelte heeft in het verlengde van de middenrisaliet van het huis. Enkele treden leiden naar de lager gelegen tuin. In de middenas van de achtergevel bevindt zich ondermeer een gemetselde vijverpartij. Waardering De terrasaanleg behorend bij het landhuis Coromote is van algemeen belang - vanwege de cultuurhistorische waarde, als onderdeel van het gelijknamige complex; - vanwege de architecuurhistorische waarde wegens het materiaalgebruik, bouwtrant en bewerkstelligde eenheid tussen binnen- en buitenruimte; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525898
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Coromote: terrasaanleg in Wassenaar

Coromote, toegangshek

Buurtweg 91
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 TOEGANGSHEK (3), behorend bij het landhuis 'Coromote', uit 1924 en staand aan de Buurtweg in de middenas van h..

Coromote, koetshuis/garage met dienstwoning

Buurtweg 89
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 KOETSHUIS/GARAGE met DIENSTWONING (2), behorend bij het landhuis 'Coromote', dat in 1924 gebouwd is naar ontwe..

Coromote, woonhuis

Buurtweg 87
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Het WOONHUIS (1) van het type landhuis, hoofdonderdeel van het complex Coromote, in Nieuw Historiserende stijl..

Landgoed Voorlinden, portierswoning

Buurtweg 86
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 PORTIERSWONING behorend bij de historische buitenplaats Voorlinden is gebouwd in 1912 in Engelse Cottagestijl ..

Landgoed Voorlinden, hekpijlers

Buurtweg 86
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats Voorlinden gebouwd in 1912 in Traditioneel Ambachtelijke s..

Kaart & Routeplanner

Route naar Coromote: terrasaanleg in Wassenaar