Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van R. Mutsaerts in Tilburg

Graf Begraafplaats

Bredaseweg 45
5038NA Tilburg
Noord Brabant


Beschrijving van Grafmonument van R. Mutsaerts

Inleiding. Op de 'kinderafdeling' van de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT voor de op 26 december 1903 overleden R. Mutsaerts. Het monument is vervaardigd door L. Petit. Omschrijving. Grafmonument bestaande uit een gebeeldhouwde figuur op een sokkel. Op een hardstenen basis staat een hoge witmarmeren sokkel met afgeschuinde hoeken en voorzien van een geprofileerd basement met dekplaat. Hierop een lage basis waarop een zuiltrommel met geprofileerde randen. Op de trommel zit een engel, de benen gekruist, met het hoofd rustend op de linkerhand, in de rechterhand een roos. Op de sokkel het opschrift 'Aan onzen \ lieveling \ Rene Mutsaerts \ geb. 2 oct. \ overl. 26 dec. \ 1903'. Op de sokkel rechtsonder de signatuur 'L. Petit'. Waardering. Het monument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de katholieke grafcultuur en is tevens van belang vanwege de typologie en de uniciteit van het object. Bovendien is het van belang als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is als eerste katholieke begraafplaats van Tilburg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525890
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument van R. Mutsaerts in Tilburg

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT voor het echtpaar Lodewijk Frans Bourgonjon en Theonie V..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT in Art Nouveauvormen van de familie Aelen. Gerard Aelen ..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het Neo-Gotische GRAFMONUMENT van de familie De Charro. Frederik Nicolaas..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Het GRAFMONUMENT van Hendrik Bernard Beckers behoort tot de oudste nog aanwezige grafmonumenten op de katholieke begraafplaats a..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT van de familie Pollet. Het monument werd vervaardi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument van R. Mutsaerts in Tilburg