Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graftombe in neoclassicistische stijl, bestemd voor de arts in Bergen op Zoom

Graf Begraafplaats

Begraafplaats
4600AA Bergen op Zoom
Noord Brabant

Bouwjaar: 1835-1950


Beschrijving van Graftombe in neoclassicistische stijl, bestemd voor de arts

Inleiding. GRAFTOMBE in Neoclassicistische stijl, bestemd voor de arts C. Revers uit 1910. Omschrijving. De hardstenen tombe heeft een aan alle zijden oplopende dekplaat met een totale breedte van 1.20 meter bij een lengte van 2.30 meter. Op de tombe staat een hardstenen obelisk waardoor de totale hoogte 3.05 meter wordt. Op de tombe is een wit marmeren plaquette aangebracht met de tekst: "C. Revers arts Bergen op Zoom 26-3-1862 4-8-1910 door zijne vrienden hem gewijd". De obelisk staat op een zich verjongende piëdestal met sierkepers. De obelisk zelf bezit aan de voorzijde een olijftak in reliëf, de top wordt aan de hoeken omrand door siervormen met horizontale sleuven. Waardering. Het grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de hervormde grafcultuur, het is tevens van belang voor de typologische ontwikkeling van het grafmonument. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525864
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graftombe in neoclassicistische stijl, bestemd voor de arts in Bergen op Zoom

Klein neoclassicistisch grafmonument bestemd voor leden van de familie drabbe

Begraafplaats
Bergen op Zoom
Inleiding. Klein Neoclassicistisch GRAFMONUMENT uit 1891 bestemd voor leden van de familie Drabbe, waarvan de oorspronkelijke bekroning is ..

Eclectische graftombe, bestemd tot familiegraf van L.C. de Geep

Begraafplaats. (bij)
Bergen op Zoom
Inleiding. Eclectische GRAFTOMBE uit de tweede helft van de negentiende eeuw, bestemd tot familiegraf van L.C. de Geep. Omschrijving. De..

Klein Neo-Classicistisch grafmonument onder meer bestemd voor Johan Drabbe junior en senior

Begraafplaats. (bij)
Bergen op Zoom
Inleiding. Klein Neo-Classicistisch GRAFMONUMENT uit 1835 onder meer bestemd voor Johan Drabbe junior en senior, mogelijk rond 1920 voorzie..

Grafkapel

Mastendreef 5
Bergen op Zoom
Inleiding. GRAFKAPEL in Neogotische stijl uit 1894, gesitueerd in vak I aan de rand van de middencirkel van de Calvarieheuvel. Omschrijvin..

Graftombe van Van den Bogaert-Asselbergs

Mastendreef 5
Bergen op Zoom
Inleiding. GRAFTOMBE met Neoclassicistische elementen uit 1890 voor de familie Van den Bogaert-Asselbergs. Omschrijving. De graftombe is ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graftombe in neoclassicistische stijl, bestemd voor de arts in Bergen op Zoom