Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Complex Isabellakazerne in Vught

Militair Object

Reutsedijk 7
5264PC Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: 1915-1917


Beschrijving van Complex Isabellakazerne

Inleiding De POORT voor de aan de noordelijke zijde van het kazerneterrein gelegen hoofdingang werd opgetrokken tussen 1915 en 1917, tesamen met de overige kazernegebouwen op het terrein. Omschrijving De poort bestaat uit twee lage, gebogen bakstenen muurtjes, eindigend in twee massieve bakstenen hekpalen met schampblokken aan de binnenzijde. Deze hekpalen hebben aan de onderzijde een bredere natuurstenen basis en worden bekroond door tufstenen blokken met kanteelachtige elementen. Hiertussen een smeedijzeren hek. Aan de bovenzijde van dit hek op een ijzeren plaat in witte letters "Isabella Kazerne" geschilderd. Waardering De poort voor de hoofdingang van de Isabellakazerne is van algemeen belang. De poort heeft cultuurhistorische waarde als bijzonder overblijfsel van de vroeg 20ste-eeuwse militaire infrastructuur in Noord-Brabant en als bijzondere uitdrukking van een typologische ontwikkeling. De poort bezit ensemblewaarde als essentieel onderdeel van een groter geheel, dat cultuurhistorisch van belang is. Tot slot is de poort van belang vanwege de gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525853
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Complex Isabellakazerne in Vught

Complex Isabellakazerne: hoofdgebouw

Reutsedijk 7
Vught
Inleiding Het hoofdgebouw van de IsabellaKAZERNE te Vught is gelegen aan de zuidzijde van het kazerneterrein. Het kazernecomplex ligt op de..

Complex Isabellakazerne: kiosk

Reutsedijk 7
Vught
Inleiding De KIOSK is geplaatst aan de zuidzijde van het plantsoen en neemt een centrale plaats in op het kazerneterrein: op het middendeel..

Benzinestation

Vughterweg 80
's Hertogenbosch
Inleiding Benzinestation, gesitueerd aan de westzijde van de uitvalsweg van 's-Hertogenbosch naar het zuiden, richting Vught. Het benzines..

Fort Sint Anthonie

Vughterweg 74
's Hertogenbosch
Inleiding. De VILLA "Fort Sint Antonie" is gebouwd op de resten van een oud bastion, gelegen aan de rand van de polder het Bossche Broek, a..

Poortgebouw fort Isabella

Isabellastraat 7
Vught
Van het voormalige fort Isabella is alleen een gedeelte van de bedekte weg of enveloppe aanwezig. Binnen het voormalige fort Isabella, voor ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)