Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Mieneke: bakhuis in Vught

Boerderij

Bleijendijk 5
5261NL Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: 1933
Architect: C. Knuttel


Beschrijving van 't Mieneke: bakhuis

Inleiding Het BAKHUIS is gelegen ten oosten van de schuur behorende bij de boerderij "'t Mieneke". Het gebouwtje, dat een Traditioneel-Ambachtelijke vormentaal vertoont, werd opgetrokken in 1933, naar ontwerp van architect C. Knuttel. Omschrijving Het bakhuis heeft een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeldak, gedekt met rode oud-Hollandse pannen. Hierop aan de oostzijde een bakstenen schoorsteen. Aan de achterzijde van het bakhuis een lagere, smallere uitbouw voor de oven. De toegang, oorspronkelijk bestaande uit een opgeklampte deur (verwijderd), bevindt zich aan de korte westzijde. Hierboven een klein luik. In de lange noordelijke en zuidelijke gevels een zesruits raam met ijzeren kozijn en afzaat. Waardering Het bakhuis is van algemeen belang. Het object bezit cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een typologische ontwikkeling. Het object bezit ensemblewaarde als essentieel onderdeel van de boerderij en het landgoed Bleijendijk. Het object is van belang vanwege gaafheid. Het bakhuisje is van belang vanwege typologische zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525839
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Mieneke: bakhuis in Vught

't Mieneke: boerderij

Bleijendijk 5
Vught
Inleiding De BOERDERIJ "'t Mieneke" is gelegen op het landgoed Bleijendijk, ten zuidoosten van de kern van Vught. W. van Beuningen, die in ..

't Mieneke: schaapskooi

Bleijendijk 5
Vught
Inleiding De SCHAAPSKOOI bij boerderij "'t Mieneke" is gelegen in het weiland ten zuidwesten van de boerderij, die onderdeel uitmaakt van h..

't Mieneke: schuur

Bleijendijk 5
Vught
Inleiding De SCHUUR behorend bij boerderij "'t Mieneke" is gelegen aan de achterzijde van het erf van het boerderijcomplex. Dit complex maa..

Landhuis Bleijendijk

Bleijendijk 2
Vught
Inleiding Het LANDHUIS Bleijendijk is gelegen op het landgoed Bleijendijk, ten oosten van de Boxtelseweg aan de oever van de Dommel. Dit la..

Huize Steenwijk

Boxtelseweg 58
Vught
Inleiding Het PARK bij het kloostercomplex "Huize Steenwijk" bevindt zich aan de oostelijke zijde van het landgoed en grenst direct aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Mieneke: bakhuis in Vught

Foto's (1)