Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lantaarn in Waalwijk

Overig

Raadhuisplein 2
5141KG Waalwijk
Noord Brabant


Beschrijving van Lantaarn

Inleiding LANTAARN, in de as van de Stationsstraat geplaatst. Omschrijving Bakstenen vierkante pijler, obeliskvormig, op een bredere voet. Aan de voet, die in natuursteen is uitgevoerd, is een verbreed gedeelte gemaakt dat dienst doet als zitbank. Bovenaan bevindt zich een lantaarn met overstekende rand van metaal, gevuld met glas. Waardering De lantaarn is van algemeen belang. De lantaarn heeft architectuurhistorische waarde wegens hoogwaardige esthetische kwaliteiten. Het object heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525794
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lantaarn in Waalwijk

raadhuis

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding RAADHUIS, gebouwd in 1932. Uitgebreid in 1986, in een stijl die aansluit bij het reeds bestaande gedeelte. Alleen het gedeelte ui..

Slangtoren met garage

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding BRANDSLANGTOREN met GARAGE, schuin achter het raadhuis gelegen, bij de dienstwoning Raadhuisplein 3. Gebouwd voor de brandweer al..

Woonhuis

Raadhuisplein 5
Waalwijk
Inleiding Voormalig WOONHUIS uit 1953, later omgebouwd tot politiekantoor, thans in gebruik als gemeentearchief. Door een muur met ezelsrug..

Woningen

Raadhuisplein 6
Waalwijk
Inleiding Woningen, in aansluiting op het hoekpand met winkel (Grotestraat). Gebouwd in 1941. Op de begane grond gedeeltelijk ook in gebrui..

Inspecteurswoning

Raadhuisplein 1
Waalwijk
Inleiding WOONHUIS, gebouwd als inspecteurswoning. Het maakt nu deel uit van hetraadhuis. Ten gunste van deze functieverandering zijn in he..

Kaart & Routeplanner

Route naar Lantaarn in Waalwijk

Foto's (1)