Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Galerij met muziekkiosk in Waalwijk

Gebouw

Raadhuisplein 1
5141KG Waalwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1930-1940


Beschrijving van Galerij met muziekkiosk

Inleiding GALERIJ met MUZIEKKIOSK. Gebouwd in de jaren dertig ter voltooiing van het Raadhuisplein. Omschrijving Zeshoekige kiosk, uitgevoerd in baksteen bekroond door een tentdak met harp-symbool, het dak is gedekt met leien. De voet heeft kleine kruisvormige uitsparingen. Elk gevelvlak heeft een grote rondboogopening op een natuurstenen pijler. In de openingen bevinden zich thans ramen met aluminium kozijnen. Links van deze kiosk een galerij met rondboogdoorgangen naar de Grotestraat. Rechts ervan bevindt zich een wat lager gedeelte, in gebruik als winkelruimte. Thans voorzien van een moderne luifel aan de pleinkant. Waardering De galerij met muziekkiosk is van algemeen belang. Het object is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde wegens vormgeving en materiaalgebruik. Het heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525792
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Galerij met muziekkiosk in Waalwijk

Inspecteurswoning

Raadhuisplein 1
Waalwijk
Inleiding WOONHUIS, gebouwd als inspecteurswoning. Het maakt nu deel uit van hetraadhuis. Ten gunste van deze functieverandering zijn in he..

Winkel

Grotestraat 247
Waalwijk
Inleiding WINKEL, gebouwd in 1937, uitgebreid in 1962. Omschrijving Het bakstenen pand is één laag hoog en heeft een rechthoekige plat..

raadhuis

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding RAADHUIS, gebouwd in 1932. Uitgebreid in 1986, in een stijl die aansluit bij het reeds bestaande gedeelte. Alleen het gedeelte ui..

Lantaarn

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding LANTAARN, in de as van de Stationsstraat geplaatst. Omschrijving Bakstenen vierkante pijler, obeliskvormig, op een bredere voe..

Slangtoren met garage

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding BRANDSLANGTOREN met GARAGE, schuin achter het raadhuis gelegen, bij de dienstwoning Raadhuisplein 3. Gebouwd voor de brandweer al..

Kaart & Routeplanner

Route naar Galerij met muziekkiosk in Waalwijk

Foto's (1)