Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningen in Waalwijk

Woonhuis

Raadhuisplein 6
5141KG Waalwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1941


Beschrijving van Woningen

Inleiding Woningen, in aansluiting op het hoekpand met winkel (Grotestraat). Gebouwd in 1941. Op de begane grond gedeeltelijk ook in gebruik als winkel. Omschrijving Twee tweelaags huizen onder zadeldak waarvan de nok haaks op het raadhuisplein staat. De daken zijn gedekt met romaanse pannen. Beide voorgevels zijn drie travee├źn breed en gespiegeld ten opzichte van elkaar. Op de begane grond is een smalle houten rondboogdeur aangebracht, er zijn twee rondboog etalageramen met metalen kozijnen. Op de verdieping hebben de huizen zesruits ramen. In de topgevel van nummer 7 is in een verticaal aangebracht betegeld deel het jaartal 1941 leesbaar. Waardering De woningen zijn van algemeen belang. De woningen zijn van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische ontwikkeling. Ze hebben architectuurhistorische waarde wegens vormgeving en materiaalgebruik. Ze vormen een essentieel onderdeel van het geheel en hebben derhalve ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525789
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningen in Waalwijk

Woonhuis

Raadhuisplein 5
Waalwijk
Inleiding Voormalig WOONHUIS uit 1953, later omgebouwd tot politiekantoor, thans in gebruik als gemeentearchief. Door een muur met ezelsrug..

raadhuis

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding RAADHUIS, gebouwd in 1932. Uitgebreid in 1986, in een stijl die aansluit bij het reeds bestaande gedeelte. Alleen het gedeelte ui..

Lantaarn

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding LANTAARN, in de as van de Stationsstraat geplaatst. Omschrijving Bakstenen vierkante pijler, obeliskvormig, op een bredere voe..

Slangtoren met garage

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding BRANDSLANGTOREN met GARAGE, schuin achter het raadhuis gelegen, bij de dienstwoning Raadhuisplein 3. Gebouwd voor de brandweer al..

Winkel-woonhuis "'t Slot"

Grotestraat 263
Waalwijk
Inleiding WINKEL-WOONHUIS "'t Slot", gebouwd in 1941 als ijzerwarenhandel met woonhuis. Het pand ligt op de rechterhoek van het Raadhuisple..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningen in Waalwijk

Foto's (1)