Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk in Nieuwkuijk

Graf Begraafplaats

Nieuwkuijksestraat 94
5253AJ Nieuwkuijk (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk

Inleiding. GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk. Omschrijving. Grafkist met wapenschild en opschrift op deksel: "DOMINE DELEXI DECOREM/ DOMUS TUAE ET LOCUM/ HABITATIONIS GLORIAE TUAE/ PS. XXV.U" en R.I.P. De opstand draagt een witte stenen plaquette met het opschrift: "HIER/ WACHT DE / VERRIJZENIS DE E. HEER/ J.M.A. SMOLDERS/ PASTOOR DEZER PAROCHIE/ GEB. TE ST. GEERTUIDENBERG 15 APRIL 1848/ OVERL. TE NIEUWKUIK/ 7 OCT. 1915. Op het graf staat een kruis, omhangen met stola, op het kruis een afbeelding van een priesterkelk met hosti, een wierookvat, een lelie en druivenrank. Waardering. Het grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang wegens typologie en als voorbeeld van de katholieke grafcultuur. Het is van architectuurhistorisch belang wegens ornamentiek, vormgeving en materiaalgebruik. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525787
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk in Nieuwkuijk

Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de be ..

Nieuwkuijksestraat 96
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het li..

Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte in Eclectische stijl. Het graf ligt in het middenvak van het lin ..

Nieuwkuijksestraat 96
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte in Eclectische stijl. Het graf ligt in he..

Emmamolen

Sint Jorisstraat 16
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Molen "Emma", rond stenen stellingkorenmolen uit 1886.

Hardstenen grenspaal met het wapen en de naam van Heusden

Goudenregenstraat 4
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Hardstenen grenspaal met het wapen en de naam van Heusden en het jaartal 1785.

Gebouwencomplex, bestaande uit verschillende vleugels, voorzien van zadeldaken, afsluitende topgevels, deels met schuiframen in kleine roedenverdeling ..

Kasteellaan 1
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Gebouwencomplex, bestaande uit verschillende vleugels, uit de 18e, vroege en late 19e eeuw dagtekenend, voorzien van zadeldaken, afsluitende..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk in Nieuwkuijk

Foto's (1)