Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk in Nieuwkuijk

Graf Begraafplaats

Nieuwkuijksestraat 96
5253AJ Nieuwkuijk (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1901


Beschrijving van Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk

Inleiding. GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk. Omschrijving. Vrouwenfiguur op een vierkante sokkel. De sokkel zelf is aan de voorzijde voorzien van een draperie in relif met de tekst: "BID VOOR DE ZIEL/ VAN ZALIGER/GOVERDINA VAN DER AA/ OVERLEDEN 27 JULI 1883/ ANTONETTA JOHANNA VAN DER AA/ OVERLEDEN 10 JULI 1889/ E.A. HEER JOHANNES VAN DER AA/ BURGEMEESTER/ GEB 1812 OVERL 5 JULI 1901". Tegen de zijkanten is een kunststenen krans met strik gehangen. De vrouwenfiguur staat tegen een paal geleund. Waardering. Het grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang wegens typologie en als voorbeeld van de katholieke grafcultuur. Het is van architectuurhistorisch belang wegens ornamentiek, vormgeving en materiaalgebruik. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525786
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk in Nieuwkuijk

Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte in Eclectische stijl. Het graf ligt in het middenvak van het lin ..

Nieuwkuijksestraat 96
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte in Eclectische stijl. Het graf ligt in he..

Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de be ..

Nieuwkuijksestraat 94
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Inleiding. GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het li..

Emmamolen

Sint Jorisstraat 16
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Molen "Emma", rond stenen stellingkorenmolen uit 1886.

Hardstenen grenspaal met het wapen en de naam van Heusden

Goudenregenstraat 4
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Hardstenen grenspaal met het wapen en de naam van Heusden en het jaartal 1785.

Gebouwencomplex, bestaande uit verschillende vleugels, voorzien van zadeldaken, afsluitende topgevels, deels met schuiframen in kleine roedenverdeling ..

Kasteellaan 1
Nieuwkuijk (Gemeente Heusden)
Gebouwencomplex, bestaande uit verschillende vleugels, uit de 18e, vroege en late 19e eeuw dagtekenend, voorzien van zadeldaken, afsluitende..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk in Nieuwkuijk

Foto's (1)