Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug over de Hogevaart in Sprang Capelle

Weg En Waterwerk

Hogevaart 82
5161PN Sprang Capelle (gemeente Waalwijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van Brug over de Hogevaart

Inleiding De BRUG is gebouwd rond 1915 in opdracht van H. Oerlemans en H. Quirijns. Het afsluitende hekwerk dat vrijwel midden op de brug staat is een nieuw ijzeren hek in neorenaissance stijl. Omschrijving De brug overspant de smalle Hogevaart door middel van een gemetseld gecementeerd tongewelf. Het wegdek is vlak. De lage balustrade bestaat aan weerskanten uit bakstenen balusters. De bovenkant is afgewerkt met een hardstenen lijst. Waardering De brug is van algemeen belang. De brug heeft ensemblewaarde vanwege de situering, verbonden met de ontwikkeling van het dorp en vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de bebouwing en de historisch-ruimtelijke relatie met wegen en wateren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525782
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug over de Hogevaart in Sprang Capelle

Villa Welgelegen

Hogevaart 82
Sprang Capelle (Gemeente Waalwijk)
Inleiding De VILLA WELGELEGEN werd in 1905 gebouwd voor H. Oerlemans en C.H. Quirijns. Het pand heeft zowel kenmerken van chaletstijl als j..

Complex villa Welgelegen

Hogevaart 82
Sprang Capelle (Gemeente Waalwijk)
Inleiding De jugendstil THEEKOEPEL werd gebouwd in 1912 voor H. Oerlemans en H. Quirijns. Het gebouwtje bevindt zich rechts van de voorgeve..

Sluisbrug over het Zuiderafwateringskanaal

Zuiderafwateringskanaal (bij)
Sprang (Gemeente Waalwijk)
Inleiding SLUISBRUG over het Zuiderafwateringskanaal, ca. 1900, bij de aanleg hiervan (1887-1900) opgetrokken in ambachtelijk-traditionele ..

Dijkboerderij

Winterdijk 16
Sprang Capelle (Gemeente Waalwijk)
Inleiding DIJKBOERDERIJ bestaande uit woonhuis en schuur onder één dak van het lage type met rieten wolfdak. Aan de dijk ligt een gepotde..

Huis Zuidewijn: hoofdgebouw

Hogevaart 60
Sprang Capelle (Gemeente Waalwijk)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Zuidewijn). Het in oorsprong 15de-eeuwse edelmanhuis is aan het einde van de 16de eeuw, met gebruik..

Kaart & Routeplanner