Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Complex Van Haren: poort in Waalwijk

Militair Object

Hoogeinde 35
5142GB Waalwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1939
Architect: M. Blokdijk


Beschrijving van Complex Van Haren: poort

Onderdeel IV Inleiding POORT; toegangshek tot het terrein rond de bedrijfsgebouwen, ingeklemdtussen de productiehal en het kantinegebouw. Omschrijving Tegen de aangrenzende gebouwen zijn gemetselde pijlers geplaatst. Daarop rust een metalen boog met het opschrift "VAN HAREN". Tussen de pijlers bevindt zich een openslaand ijzeren spijlenhek. Waardering De poort is van algemeen belang. De poort is van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de economische- en typologische ontwikkeling van de schoenenindustrie en de bijbehorende gebouwentypen en heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525780
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Complex Van Haren: poort in Waalwijk

Fabrieksgebouw

Hoogeinde 35
Waalwijk
Onderdeel I Inleiding Het FABRIEKSGEBOUW is sedert 1906 in verschillende fasen gebouwd. In 1906 startte de bouw van een woonhuis met scho..

Kantine

Hoogeinde 37
Waalwijk
Onderdeel II Inleiding KANTINE uit 1939, naar ontwerp van M. Blokdijk. Omschrijving Hoge (tweelaagse) ruimte op een rechthoekige platt..

Dienstwoning

Hoogeinde 39
Waalwijk
Onderdeel III Inleiding Tegen de rechterzijgevel van de kantine ligt een DIENSTWONING (nr. 39). Omschrijving Tweelaags bakstenen huis ..

Nederlands Hervormde kerk

Loeffstraat 113
Waalwijk
Inleiding NEDERLANDSE HERVORMDE KERK, gebouwd in 1911 naar een ontwerp van architectenbureau K.C. Suyling en zn. Omschrijving Bakstenen ..

Oude kerktoren

Winterdijk 58
Waalwijk
Oude kerktoren, vlak opgaand bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste geledingen van omstreeks 1300 dagtekenen, in de 15e eeuw verhoogd met e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Complex Van Haren: poort in Waalwijk

Foto's (1)