Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Put in Huijbergen

Boerderij

Vijverstraat 6
4635RA Huijbergen (gemeente Woensdrecht)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1875


Beschrijving van Put

Inleiding. Tussen de langgevelboerderij en de knechtenwoning annex bakhuis staat een eenvoudige PUT, daterende uit omstreeks 1875. Omschrijving. Het ronde puthuis, ongeveer een meter hoog, is opgemetseld uit baksteen. Waardering. De waterput is van algemeen belang. Het object heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in westelijk Brabant. Het is belangrijk vanwege de gaafheid en is op zich en als onderdeel van een samenhangende meerledige hoeve zeldzaam geworden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525642
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Put in Huijbergen

Langgevelboerderij

Vijverstraat 6
Huijbergen (Gemeente Woensdrecht)
Inleiding. De langgevelboerderij dateert uit omstreeks 1875 en staat in een flauwe bocht van de Vijverstraat, met de nok parallel aan de st..

Staartse Hoeve

Staartsestraat 45
Huijbergen (Gemeente Woensdrecht)
Boerderij van het Kempische langgeveltype, onder rieten wolfdak, met de oorspronkelijke heerd en schouw; bakhuis schuur van het Vlaamse type..

Voormalige brouwerswoning

Dorpsstraat 5
Huijbergen (Gemeente Woensdrecht)
Inleiding. De voormalige BROUWERSWONING dateert uit omstreeks 1890, is opgetrokken in Eclectische stijl en staat met de nok parallel aan de..

Paardenstal

Dorpsstraat 3
Woensdrecht
Inleiding. Aan de noordelijke zijde van de brouwerswoning staat de voormalige PAARDENSTAL, daterende uit omstreeks 1900. De stal staat met ..

De Lindehoeve

Schoeliebergseweg 6
Huijbergen (Gemeente Woensdrecht)
Inleiding. Centraal op het onverharde erf staat de in de kern mogelijk uit de achttiende eeuw daterende LANGGEVELBOERDERIJ, die in de huidi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Put in Huijbergen