Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek met muur behorende bij het hervormd kerkcomplex te tuil in Tuil

Kerkelijk Gebouw

Langstraat 12
4176BD Tuil (gemeente Neerijnen)
Gelderland

Bouwjaar: 1860-1870


Beschrijving van Toegangshek met muur behorende bij het hervormd kerkcomplex te tuil

Omschrijving TOEGANGSHEK met muur behorende bij het Hervormd kerkcomplex te Tuil. Het toegangshek bestaat uit een dubbel smeedijzeren (spijlen)draaihek tussen twee bakstenen geprofileerde pijlers afgesloten door een rollaag, met aan de ene zijde een muurdammetje. Aan de zuidzijde verbindt een enkel smeedijzeren hek het toeganshek met een halfhoge muur in kruisverband afgesloten door een ezelsrug. Het toegangshek ontsluit het kerkterrein vanaf de Langstraat, naast de pastorie. Waardering Toegangshek met muur van cultuur-, architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde - vanwege de karakteristieke sobere vormgeving - als functioneel en karakteristiek element binnen het complex - vanwege het mede beeldbepalende karakter (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525501
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek met muur behorende bij het hervormd kerkcomplex te tuil in Tuil

Hervormde kerk

Langstraat 12
Tuil (Gemeente Neerijnen)
Herv. Kerk. In oorsprong waarschijnlijk 14e eeuwse dorpskerk, waarvan bij een herbouw in 1810 een gedeelte van de westgevel en de noordgevel..

Toren der hervormde kerk

Langstraat 12
Tuil (Gemeente Neerijnen)
Toren der Herv. Kerk. Eenvoudig, door een ingesnoerde naaldspits bekroond bouwwerk, waarvan het benedendeel waarschijnlijk 14e eeuws is. Ver..

Consistorie

Langstraat 12
Tuil (Gemeente Neerijnen)
Inleiding CONSISTORIE uit omstreeks 1850, aangebouwd aan de oostzijde van de Hervormde kerk te Tuil. Omschrijving De consistorie met rech..

Pastorie met aangebouwd koetshuis en hek

Langstraat 14
Tuil (Gemeente Neerijnen)
Inleiding PASTORIE (1863) met aangebouwd KOETSHUIS en HEK gebouwd in 1863 naar ontwerp van A. VAN DER STEUR JR. De pastorie bevindt zich aa..

T-huis van het betuwse type

St. Antoniestraat 2
Tuil (Gemeente Neerijnen)
T-Huis van het Betuwse type, oostelijk van de Herv. Kerk, Blijkens ankers in de zuidgevel daterend uit 1720. Het gepleisterde woongedeelte d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek met muur behorende bij het hervormd kerkcomplex te tuil in Tuil

Foto's (3)