Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Den Bosch: inrijhekken in Leuvenheim

Tuin Park Landgoed

Hammelerweg 10
6974BE Leuvenheim (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Huis Den Bosch: inrijhekken

Omschrijving onderdeel 8. Inrijhekken (bij Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 8). De oorspronkelijke hoofdtoegang aan de Kerkweg en de zijtoegang worden gemarkeerd door twee 19de-eeuwse hardstenen meerkantige pijlers, waartussen ijzeren hekken en zijstukken. Van de oorspronkelijke lantaarns is er nog een bewaard gebleven. Waardering De INRIJHEKKEN behorende tot de historische buitenplaats Huis Den Bosch zijn van belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de eenvoudige vormgeving; - als karakteristiek, functioneel en ornamenteel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525499
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Den Bosch: inrijhekken in Leuvenheim

Huis Den Bosch: koetshuis annex oranjerie

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 3. Koetshuis annex oranjerie. (bij Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). Nabij het hoofdg..

Huis Den Bosch: dienstwoning

Hammelerweg 9
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 5. Dienstwoning (Hammelerweg 9; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5). In oorsprong 19de-eeuws gebouw, wit..

Huis Den Bosch: hoofdgebouw

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 1. Hoofdgebouw (Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). HOOFDGEBOUW (Huis Den Bosch). Het o..

Huis Den Bosch: koetsierswoning met schuur

Hammelerweg 7
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 4. Koetsierswoning met schuur. (Hammelerweg 7; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 4). Tegen de bestaande 1..

Huis Den Bosch: schuur

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 7. Schuren (bij Hammerlerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 7). Op rechthoekige grondslag opgetrok..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)