Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Den Bosch: schuur in Leuvenheim

Kasteel Buitenplaats

Hammelerweg 10
6974BE Leuvenheim (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 1901 (gevelsteen)


Beschrijving van Huis Den Bosch: schuur

Omschrijving onderdeel 7. Schuren (bij Hammerlerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 7). Op rechthoekige grondslag opgetrokken SCHUUR uit 1901 (gevelsteen). Het pand bestaat uit één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt overstekend zadeldak met windveren en een makelaar. De kopse voorgevel kent een symmetrische indeling met centraal een dubbele getoogde inrijdeur geflankeerd door getoogde vensters met ruitvormige roedenverdeling. In de top een luik met gemetselde rondboogtrommel. In het inwendige een enkelvoudige balklaag op muurdammen, overdekt met slieten. Achter deze schuur staat een HOUTEN SCHUUR van verticaal geplaatste latten; rechthoekige grondslag; zadeldak met rode Hollandse pannen. Ankerbalkgebinten. Waardering De SCHUREN behorend tot de historische buitenplaats Huis Den Bosch, zijn van belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige doch harmonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525498
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Den Bosch: schuur in Leuvenheim

Huis Den Bosch: koetsierswoning met schuur

Hammelerweg 7
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 4. Koetsierswoning met schuur. (Hammelerweg 7; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 4). Tegen de bestaande 1..

Huis Den Bosch: dienstwoning

Hammelerweg 9
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 5. Dienstwoning (Hammelerweg 9; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5). In oorsprong 19de-eeuws gebouw, wit..

Huis Den Bosch: koetshuis annex oranjerie

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 3. Koetshuis annex oranjerie. (bij Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). Nabij het hoofdg..

Huis Den Bosch: hoofdgebouw

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 1. Hoofdgebouw (Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). HOOFDGEBOUW (Huis Den Bosch). Het o..

Huis Den Bosch: historische tuin- en parkaanleg

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg (bij Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). HISTORISCHE T..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Den Bosch: schuur in Leuvenheim

Foto's (1)