Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Den Bosch: dienstwoning in Leuvenheim

Woonhuis

Hammelerweg 9
6974BE Leuvenheim (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Huis Den Bosch: dienstwoning

Omschrijving onderdeel 5. Dienstwoning (Hammelerweg 9; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5). In oorsprong 19de-eeuws gebouw, wit gepleisterd, op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met gesmoorde pannen belegd. In de lange gevel aan zuidzijde toegangsdeur met bovenlicht. Vensters met zesruitsverdeling. Deed dienst als tuinmanswoning. Waardering De DIENSTWONING behorend tot de historische buitenplaats Huis Den Bosch is van belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de beeldbepalende ligging bij de voormalige moestuin; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525496
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Den Bosch: dienstwoning in Leuvenheim

Huis Den Bosch: koetsierswoning met schuur

Hammelerweg 7
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 4. Koetsierswoning met schuur. (Hammelerweg 7; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 4). Tegen de bestaande 1..

Huis Den Bosch: schuur

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 7. Schuren (bij Hammerlerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 7). Op rechthoekige grondslag opgetrok..

Huis Den Bosch: koetshuis annex oranjerie

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 3. Koetshuis annex oranjerie. (bij Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). Nabij het hoofdg..

Huis Den Bosch: hoofdgebouw

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 1. Hoofdgebouw (Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). HOOFDGEBOUW (Huis Den Bosch). Het o..

Huis Den Bosch: historische tuin- en parkaanleg

Hammelerweg 10
Leuvenheim (Gemeente Brummen)
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg (bij Hammelerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). HISTORISCHE T..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Den Bosch: dienstwoning in Leuvenheim