Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis A. + E. en J. Verberk in Sambeek

Graf Begraafplaats

algemene begraafplaats
5447ZG Sambeek (gemeente Boxmeer)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1900-1960


Beschrijving van R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis A. + E. en J. Verberk

Inleiding In de noordwestelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat op een kindergraf het GRAFKRUIS van A. en E. Verberk (+1918) en J. Verberk (+1919), dat waarschijnlijk uit het eerste kwart van de twintigste eeuw dateert. Omschrijving Het graf heeft een neogotisch gietijzeren grafkruis, dat voorzien is van een architectonische detaillering met pinakels en toten. In het centrum een lege naamplaat. Aan de voorzijde van het graf een ovaal gietijzeren naambord omgeven met een krans met florale motieven, waarop de namen. Waardering Het gietijzeren grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de katholieke grafcultuur, het is tevens van belang voor de typologische ontwikkeling van het gietijzeren grafmonument. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel. Het is gaaf bewaard gebleven. Als onderdeel van een samenhangende reeks gietijzeren grafmonumenten is het zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525467
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis A. + E. en J. Verberk in Sambeek

R.K. Kerkhof Sambeek: begraafplaats met twee poorten en baarhuis

Begraafplaats Sambeek
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In aanleg bestaat de ALGEMENE BEGRAAFPLAATS te Sambeek uit een in plattegrond rechthoekig grafveld uit de tweede helft van de neg..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van anoniem

Begraafplaats Sambeek (bij)
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat een anoniem en ongedateerd GRAFKRUIS, waarschijnlijk d..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van T. Thijssen

algemene begraafplaats
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het ongedateerde GRAFKRUIS van T. Thijssen (+1966). He..

R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis van J. Grutters

algemene begraafplaats
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het GRAFKRUIS van J. Grutters (+1914), waarschijnlijk ..

R.K. Kerkhof Sambeek: anoniem grafkruis

algemene begraafplaats
Sambeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding In de noordoostelijke hoek van de algemene begraafplaats van Sambeek staat het ongedateerde en anoniem GRAFKRUIS, waarschijnlijk ..

Kaart & Routeplanner

Route naar R.K. Kerkhof Sambeek: grafkruis A. + E. en J. Verberk in Sambeek