Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Horst: tuinornamenten in Voorschoten

Tuin Park Landgoed

Horstlaan 12
2252AL Voorschoten
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e of 18e eeuw


Beschrijving van Ter Horst: tuinornamenten

Inleiding Twee vermoedelijk 17de- of vroeg 18de-eeuwse tuinornamenten staan aan weerszijden van de brug op het voorplein, die de middenas van het jachthuis Ter Horst, richting de Horstlaan markeert. Omschrijving Twee zandstenen tuinornamenten bestaan uit een sokkel waarop een relatief zware bolvormige decoratie is geplaatst. Waardering Twee tuinornamenten zijn van algemeen belang van de cultuur- en tuinhistorische waarde als typologische voorbeelden van 17de-, dan wel vroeg 18de-eeuwse tuinornamenten op de historische buitenplaats Ter Horst. Ze hebben ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525463
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Horst: tuinornamenten in Voorschoten

Ter Horst: jachthuis, deel van Landgoed de Horsten

Horstlaan 12
Voorschoten
Inleiding JACHTHUIS behorend bij de buitenplaats Ter Horst is tussen 1863 en 1876 gebouwd in neogotische stijl met invloeden van de Willem..

Ter Horst: historische tuin- en parkaanleg

Horstlaan 12
Voorschoten
Inleiding De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG in Formele en Landschappelijke stijl, behorend bij de buitenplaats Ter Horst, maakt tezamen me..

Ter Horst: grenspaal

Horstlaan 12
Voorschoten
Inleiding Midden-19de-eeuwse GRENSPAAL, nabij de omgrachting van het jachthuis Ter Horst. Prins Frederik, tweede zoon van Koning Willem I v..

Ter Horst: tuinmuur met hekpijkers

Horstlaan 12
Voorschoten
Inleiding 18de-eeuwse TUINMUUR met HEKPIJLERS en twee TOEGANGSHEKKEN maakt deel uit van de kwekerij ten zuidwesten van het jachthuis Ter H..

Ter Horst: (water)pomp

Horstlaan 12
Voorschoten
Inleiding (WATER)POMP uit omstreeks 1700 in de traditie van de Late Barok staat temidden van een kleine geometrische tuin met buxushagen t..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ter Horst: tuinornamenten in Voorschoten