Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex Veelust, schuur in Delft

Boerderij

Schieweg 168
2627AS Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Boerderijcomplex Veelust, schuur

Inleiding SCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat op het erf links van de boerderij, achter de hooischuur. De schuur is aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd in een Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Omschrijving Schuur op rechthoekig grondplan, opgetrokken in IJsselsteen onder een afgewolfd zadeldak met rode pannen en met de nok parallel aan de Schieweg. Waardering De schuur op het boerderijcomplex 'Veelust' is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, de architectuurhistorische en de ensemblewaarde. De schuur is van cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van een laat negentiende-eeuws agrarisch bedrijf met bijzondere kenmerken. De schuur is van architectuurhistorisch belang als voorbeeld van een traditionele bouwstijl. De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de beeldbepalende ligging en vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige objecten op het erf en de boerderijen op de belendende percelen aan de Schie, waarvan meerdere eveneens een monumentenstatus bezitten. De schuur is tevens van belang vanwege de grote mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525292
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex Veelust, schuur in Delft

Boerderijcomplex Veelust

Schieweg 168
Delft
Inleiding De BOERDERIJ 'Veelust' aan de Schieweg 168 is rond 1890 gebouwd. De boerderij is van het type dwarshuisboerderij en maakt deel ui..

Boerderijcomplex Veelust, toegangshek

Schieweg 168
Delft
Inleiding Het TOEGANGSHEK behoort tot het boerderijcomplex 'Veelust'. Het hekwerk is geplaatst aan het einde van de negentiende eeuw, ten t..

Boerderijcomplex Veelust, veeschuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding VEESCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat voor op het erf, aan de zuidzi..

Boerderijcomplex Veelust, hooischuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding HOOISCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat op het erf links van de boerd..

Boerderijcomplex Veelust, schuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding SCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat parallel aan en rechts van de boer..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)