Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex Veelust, toegangshek in Delft

Overig

Schieweg 168
2627AS Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Boerderijcomplex Veelust, toegangshek

Inleiding Het TOEGANGSHEK behoort tot het boerderijcomplex 'Veelust'. Het hekwerk is geplaatst aan het einde van de negentiende eeuw, ten tijde van de bouw van de boerderij. Omschrijving Toegangshek bestaande uit smeedijzeren hekdelen met speerpunten die zijn opgehangen aan wit geschilderde hardstenen pijlers, waarop schilddragende leeuwen zijn geplaatst. Waardering Het toegangshek behorend bij boerderijcomplex 'Veelust' is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en de ensemblewaarde. Het toegangshek is van cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van een agrarisch complex. Het toegangshek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige boerderij-onderdelen van het complex aan de Schie. Het hek is tevens van belang vanwege de voor de bouwtijd karakteristieke vormgeving en de grote mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525289
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex Veelust, toegangshek in Delft

Boerderijcomplex Veelust

Schieweg 168
Delft
Inleiding De BOERDERIJ 'Veelust' aan de Schieweg 168 is rond 1890 gebouwd. De boerderij is van het type dwarshuisboerderij en maakt deel ui..

Boerderijcomplex Veelust, veeschuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding VEESCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat voor op het erf, aan de zuidzi..

Boerderijcomplex Veelust, hooischuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding HOOISCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat op het erf links van de boerd..

Boerderijcomplex Veelust, schuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding SCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat op het erf links van de boerderij,..

Boerderijcomplex Veelust, schuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding SCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat parallel aan en rechts van de boer..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)