Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hammenwoning: vierroeden hooiberg in Delft

Boerderij

Rotterdamseweg 155
2628AL Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 1850-1940


Beschrijving van Hammenwoning: vierroeden hooiberg

Inleiding HOOIBERG, behorende bij het boerderijcomplex "Hammenwoning". De hooiberg bevindt zich ten oosten van het woonhuis. Omschrijving De vierroeden hooiberg is uitgevoerd met houten staanders en heeft een rieten kap. Waardering De hooiberg behorende bij het complex "Hammenwoning" is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als gaaf en herkenbaar historisch-functioneel onderdeel van de boerenhofstede. De hooiberg heeft als onderdeel van het complex stedenbouwkundige waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan de Rotterdamseweg en de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 525281
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hammenwoning: vierroeden hooiberg in Delft

Hammenpoort

Rotterdamseweg 155
Delft
Hammenpoort. Inrijpoort van hofstede. Renaissancevormen. 1608.

Hammenwoning: vrijstaande woning

Rotterdamseweg 155
Delft
Inleiding Het vrijstaande WOONHUIS behorende tot de boerenhofstede "Hammenwoning" is in de huidige vorm in 1926-1927 tot stand gekomen, in ..

Hammenwoning: schuur ten noordoosten van de boerderij

Rotterdamseweg 155
Delft
Inleiding SCHUUR uit omstreeks 1900, behorende bij het complex "Hammenwoning". De schuur bevindt zich ten noordoosten van de boerderij. O..

Hammenwoning: karnschuur (ten zuidoosten van woonhuis)

Rotterdamseweg 155
Delft
Inleiding KARNSCHUUR uit de zeventiende eeuw, behorende bij het boerderijcomplex "Hammenwoning". De karnschuur bevindt zich ten zuidoosten ..

Hammenwoning: vijfroeden hooiberg ten oosten van woonhuis

Rotterdamseweg 155
Delft
Inleiding HOOIBERG, behorende bij het boerderijcomplex "Hammenwoning". De hooiberg bevindt zich ten oosten van het woonhuis. Omschrijving..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)